søndag den 15. maj 2016

Første måned i Kina (forsinket)



Vi er nået en milepæl på 1 måned.
Det gør, at vi nu kan sige, at vi er bekendte med børnehaven, området, (en brøkdel af) busserne, maden (når det ikke byder på grisefødder), og det anti-engelsktalende kinesiske folk.

Vi har erfaret følgende mærkværdigheder:
  • ·         Kineserne snyder os hvidhoveder i hoved og røv. Et fancy buskort med barbie sælger de os lige til de 15 Yuan ekstra end det normale buskort - udelukkende pga. barbietrykket. Intet sprog ingen retfærdighed.

  • ·         Der er absolut ingen grænse for, hvad de kan have på cykler og scootere; lige fra adskillige (sovende) børn uden hjelm (!!!!) til diverse varer: fjernsyn, pc-skærme, bildøre.. Cyklerne består af et læs bagpå, hvorpå de har adskillige sække på.
  • ·         Kineserne, såvel som danskerne, holder ikke helligdagene i hævd. Hvorfor udflugter på kinesernes helligdage er en dårlig idé, hvilket vi erfarede da vi en mandag tog på udflugt sammen med halvdelen af Chengdus befolkning. Deres helligdag var ellers til for at de kunne pudse deres forfædres gravsteder og lægge frugt.

  • ·          Chengdu er en pulserende millionby med et tropisk twist, som gør stedet ret charmerende (bortset fra den til tider lidt for pulserende trafik). Kina er egentligt meget vestlig ift. deres tøj, butikker og trafikken, hvor der for det meste er lysregulering - når det altså virker og ikke lige er gået ud.

  • ·         Vi vender os til at lejligheden til tider har visse upålidelige brist.  Det hænder, at wifi for det meste går, og derudover at elektricitet og vand til tider går. (Det er ikke så rart at finde ud af, når man lige har været på toilet-toilet).. Indtil videre er strømmen gået to gange, vandet 1 gang, vi har haft mus 1 gang, wifi kommer og går beyond count og pt er der et problem med en mulig gaslækage - heldigvis i køkkenet.


MEN vi begynder at føle os hjemme. Lejligheden-børnehaven er blevet vores vante base, hvorfra vi oftere og oftere vover os ud fra.
Vi har set verdens sødeste og mest søvnige bjørn (pandaen), sammen med vores to nye kineservenner Davis og Elvin og weekendbarnet Anne-Sofie.
Vi har hængt ud med Sven Burmester, som viste os til to spændende templer (et buddhistisk og et taoistisk) og et hyggeligt te-hus.

 Weekenderne har bestemt ikke været kedelige siden vi ankom og vi har mødt så mange mennesker. Hvad vi oplevede med Davis og Elvin var, at kineserne er et enormt åbent folk. De møder os med smilende imødekommenhed, men barrieren er sproget! Elvin og Davis studerer ”English Translation”, hvorfor vi gennem disse to oplever den kinesiske kultur med engelsk fællessprog.
Vi har fundet et stamsted, hvor vi spiser en del af vores måltider i weekenderne. Det ligger på vores gadehjørne så derfor går vi forbi flere gange dagligt, hvor vi altid bliver hilst på med smil og de herlige vink.

En anden af vores kinesiske venner er Pailey, som introducerede os for HotPot og derudover inviterede os hjem til film, vin, snack - aften. Han bor det cooleste sted med kode og vagter ved både indgang og opgang. Vi mødte mange af hans venner og fik ellers smagt en masse kinesisk mad og vin. Her mødte vi igen den kinesiske åben- og nysgerrighed.


Som sagt møder vi en masse mennesker, hvilket gør det så spændende at rejse!
Vi har det godt og vil slutte for i dag, for børnehaven kalder i morgen! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar