søndag den 15. maj 2016

Vores dagligdag


Vi har nu rundet to måneder i det kinesiske, og vi har fået os lidt af en rytme i dagligdagen. Vi vil i det følgende beskrive en helt almindelig arbejdsdag i Aimier Beite Kindergarten:

Vækkeuret ringer kl. 7, men vores store sovehjerter får os for det meste til at sove indtil 7.20-7.25.. Men SÅ er det også op og ud af fjerene i en vældig fart.
Én morgentisser og børster tænder mens den anden fylder det kogte vand i drikkedunke og en anden fylder vandkedlerne til en ny omgang drikkevand mens der tisses og børstes tænder.

Alt efter morgentrafikken midt i rush-hour nede i det store trafikknudepunkt, hvor vi skal krydse et par veje, stormer vi ind i børnehaven efter et morgennik til vagten cirka 7.45.
Vi haster ind på English Office for at gribe vores tallerkner og gå ned i køkkenet for at få en portion af børnenes morgenmad. Primært bestående af: risvælling af forskellig art, hårdkogte æg (høns, vagtel eller soya), dampede boller med eller uden kødfyld, eller Candras favorit: kæmpe-pandekagen!!

Kl. 8.00 står vi ude i døren med Yoyo ved Candras side og en af de fire Headmaster ved Niels’ side. Udenfor den åbentstående dør står vagten og på fortovet står politimanden gerne med en stav eller et høtyvlignende fangegreb.. Børnemusikken spiller og børnene siger pænt godmorgen enten på engelsk, kinesisk eller begge (afhængig af de til tider stræbsomme (bedste)forældres krav).

Efter et godmorgen bipper børnene sig ind med et kort og stiller sig herefter i kø til det daglige sygetjek ved de i alt tre ansatte sygeplejersker der primært består af et tjek af halsen med en lommelygte - Så ingen hævede kirtler i Aimier Beite!!
Her står vi indtil 8.20, og kl. 8.30 begynder vores undervisning. Vi har hver vores fulde skema, med fem undervisningslektioner a’ 20 minutters varighed indtil 10.50. Det giver os 15 timers undervisning om ugen.

Hver mandag har vi flaghejsning, hvorfor vi kun har fire lektioner om formiddagen. Flaghejsning er en oplevelse! Børnene står naturligvis på rækker og på scenen kommer de udvalgte 4 børn med det kinesiske flag og 4 med børnehavens. De kommer pænt marcherende med høje knæløft og et, hvad vi finder, latterligt kostume der skal forestille en eller anden form for traditionel uniform. Der er ingen svinger i valsen, når det kommer til nationalisme: nationalsangen spilles, flaget blafrer helst og børnene står patriotisk med hånden på venstre bryst. Og showet er ikke slut endnu. Herefter kåres ”ugens stjerner”: to elever fra hver klasse kommer op scenen og får et bevis mens stolte (bedste)forældre tager billeder. At være en stjerne vil sige, at man er god til at spise, sove, lære engelsk, altså at gøre, hvad man bliver bedt om.
Endeligt afsluttes mandagsmødet med at en klasse kommer op og danser en dans, hvorefter fire af dem bliver stående sammen med to lærere og børnehavedansen afspilles, så alle sorthjelmene bevæger sig i takt nede i rækkerne.

Om fredagen har vi sammen med Yoyo æren af at indtage scenen. Vi synger 7 børnesange/danse med ungerne - til vores lettelse er sangene engelske, og vi er blevet gladere for det nu end i starten, da vi blev hevet med på scenen uden at kende hverken dans eller sange..

I lektionerne bruger vi flashcards. Dvs. et lamineret kort med et billede af en ting som vi så lærer børnene at sige. Foruden at lære dem engelsk sange, som vi både slutter og starter lektionen med, så lærer de altså tre engelskord i ugen. De små klasser rækker nu armene ud så snart vi sætter os ned, fordi de ved, at lektionen starter med ”Row your boat”. De større er mere til ”If you’re happy” eller ”Head, Shoulder”. 

Hvert klassetrin har deres egne kort, så vores forberedelse går ud på at udvælge disse til hver uge. Efter to måneder er vi kommet så godt ind i jobbet, at vi har 10-15 lege vi veksler imellem alt efter børnenes foranderlige humør og koncentrationsevne - så det er primært improvisation.

Kl. 10.50 har vi en halv times pause hvor vi læser, går rundt i børnehaven og leger eller udnytter det stabile WIFI.
Kl. 11.30 er der frokost. Primært bestående af to forskellige varme retter sammen med ris og suppe ad libitum. Hver mandag, onsdag og fredag får vi et dejligt stykke frugt enten pære, æble, banan, appelsin eller en fjerdedel ananas.

Herefter har vi lang pause indtil 14.30. Vi går ofte tur med hver vores podcast i ørene, drikker te i tehusene, spiller badminton i parken, løber en tur eller slapper af med bøger, podcasts, nyheder, en lur osv.

Børnene sover fra 12-14.30, hvor de vækkes med Vivaldis forår mens vi møder ind på English office. Kl 15 starter ekstraundervisningen med de større børn indtil 15.30. Disse børns forældre har valgt at deres børn skal have 2,5 times ekstra engelsk i ugen. Her er niveauet lidt højere og mulighederne for sjov og leg større fordi der er færre børn og mere plads - vi sidder enten i en rund hal-lignende bygning eller udenfor.
Kl. 15.10 starter lektionen for de almindelige klasser indtil 15.30.

15.40 går vi begge til vores sidste lektion. Enten en almindelig klasse eller ekstra undervisning til de yngre.

Kl. 16 har vi fri og et kvarters pause indtil vi går ned i køkkenet og beder om en portion af børnenes aftensmad. De fisker en lille skefuld op af hver gryde, så ingen af børnene bemærker at vi spiser deres mad. Det kan vi da godt nogen gange synes er lidt træls, for de skal jo give os mad, men vi får lidt en følelse af at være til besvær. Nogen gange føler vi os lidt som Oliver Twist, der beder om mere. Aftensmaden består for det meste af risvælling (på en god dag med kød ved siden af), nudler med kødsovs, ris med kødsovs eller dumplings.
Herefter går vi ned bag køkkenet smider resterne i den store klamme tønde og vasker op. Vi stiller tallerknerne i skabet og siger farvel til Yoyo og Mister Shan. Vagten låser døren op for os og vi siger pænt farvel.

Aftenerne bruger vi på lidt af hvert. Vi har været til skrivekursus, foredrag og senest Couchsurfing meetup. Chengdu er en by i udvikling og bliver mere og mere international, og der er mange internationale fællesskaber, som vi så småt finder vej til. 

 Ellers slapper vi lidt mere af, med gåtur, løbetur, podcasts, nyheder osv.
Vi kan godt lide at sove. Vi går i seng kl. 21-21.30. Og således foregår en helt almindelig dag i Kina. 
    
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar