mandag den 27. juni 2016

Fire månedersdag med Kina og en kollegatur just overstået!


Vi har nu været i Chengdu i fire måneder, og vi har nu længe haft det sådan, at begivenhederne sker hurtigere end hvad vi når at berette på computeren – så det er godt, vi snart kommer hjem og fortæller!

Vi har haft besøg af Candras mor og Peder, der boede i Chengdu i en uge. Det var utrolig dejligt at få lov at føle sig som turistguider og føle, at vi efterhånden kender byen ret godt!
Vi drak te i tehuset ved floden, så pandaer, templer, markeder, det tibetanske område og en masse kineserbørn. Det var rart at blive bekræftet i det vi gør hver dag, underholder og underviser i nævnte rækkefølge 25-30 børn. Det kræver meget energi, hvorfor vi bedre kan forstå, hvorfor vi sommetider kan blive trætte!
Derudover blev vi forkælede på flere niveauer og det er jo altid rart :-) 

Netop som de var taget afsted skulle vi afsted på kollegatur. Vi havde efter flere omgange med spørgsmål ikke fundet ud af andet, end at turen var gratis og hvor den gik hen: bambusskov. Fredag eftermiddag fik vi endelig afgangstidspunktet at vide: 7.20 lørdag morgen.
Afsted kom vi, og vi blev mødt med The Vickys råb: "Zætra!!”. Så er vi ligesom i gang tænkte vi. I bussen fik vi to snackposer hver og beredte os på den to timer lange bustur. Efter fem timer var vi fremme……. Det var der ingen der sagde noget til, og vi accepterede at vi kunne skyde en hvid pil efter nogen form for tidsplan resten af turen.

Sammen med bambuskoven voksede selfiestængerne mirakuløst ud af lommerne på vores kære kolleger. Vi havde frygtet at føle os som luft på turen, da vi indtil videre ikke har haft et særligt tæt forhold til andre kolleger end Yoyo. De taler ikke engelsk og vi taler ikke engelsk. Men hvor blev vi alle bedste venner når vi sådan skulle posere med dem. Intet giver bedre credit end en selfie foran en bambusskov med en udlænding på – det skulle da lige være to!

Derudover var vores boven og number one headmaster (!!! Dette blev kraftigt pointeret til os, da vi begge havde en tendens til at tale om de fire headmasters (himmelråbende forkert!)) med på turen, og hun var rigtig god til at råbe ”Zætra” – og placere mig og eftertøffende Niels ved frokostbordet og ellers fortælle hvornår bussen ville med igen. Generelt blev Niels ikke velsignet med så meget opmærksomhed på turen, hvilket også sås da han var ved at lege med en xylofon i en gavebutik, da et forkælet kineserbarn kom hen og tog den ud af hånden på Niels, som forarget forlod stedet efterfølgende. Det forkælede barns bedstemor ville tage selfies med Niels og Candra indtil Niels blev skubbet væk, så Candra og bedstemor kunne lave endnu bedre poseringer!! En bedstemor blev til ti og selfieshowet gik over gevind. Det var først da en af bedstemødrene valgte at synge en sang til os lige op af i hovedet af os, at en af vores kolleger trak os væk.

Vi skulle så også på ”teambuilding”, hvor vi i grupper skulle ud og sejle i bambusbåde. Vi kom i gruppe med the one headmaster og et møgbarn (forklaring følger). Vi var omkring 10 i båden og Miss Ai placerede sig forrest lige ved en stolpe, så hun stort set ikke kun ro for stolpen – men hun kunne stensikkert kommandere, hvorfor hun blandt os fik tilnavnet Kaptajnen!
Møgbarnet havde selvfølgelig fået en vandpistol med på båden som han fornøjede sig med når han ikke sad og skreg.. Hans optur kom da han skræmte tre små ænder væk, som Miss Ai ellers havde beordret os om at sejle hen imod, så hun kunne få et foto!

Derudover ville møgbarnet bare gerne skyde på sine lærere i de andre både, hvilket resulterede i flere dræberblikke. Men før alt det her skete, havde vi roet i omkring 5 minutter, befandt os cirka 50 meter fra bredden, hvor kineserne simpelthen gav op.. Vi sad i samme side, og vi skulle hele tiden ro og så stoppe efter Miss Ais befalinger. Vi endte adskillige gange i sivene og måtte konstatere at der ikke er meget søfolk i kineserne.

De havde dog forsøgt sig med noget teamwork i cirka fem sekunder ved at sige: ”yi, er, yi” (en, to, en), og forsøge at ro i takt, men det sluttede ligeså hurtigt som det startede. Det er jo lidt småhårdt at ro.. :-)

Hele situationen indeholdt meget af det vi har mødt i Kina: forkælede børn, halvdovne kinesere, og en umættelig kærlighed for selfies, men også den tilbagelænede tilgang til tingene, hvor det er lige meget, om man kommer frem eller tilbage i en båd.

Kollegaturen viste sig at være en mægtig oplevelse! Naturen var fantastisk og noget af det smukkeste vi endnu har set i Kina, og derudover fik vi igen en fuldstændig autentisk oplevelse af kineserne og deres skønne kultur!


Vi har nu kun tre uger tilbage i vores dejlige Chengdu og ved vores skønne unger i Aimier Beite. Vi skal bruge de næste par uger med vores to hold kineservenner og ellers få afsluttet fem fede måneder. Herefter står den på knapt fire ugers rundrejse i Kina inden vi den 19. august vender hjem! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar